Jupiler Pro League - Klungelend Anderlecht onderuit in Oostende

Op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League heeft Oostende zaterdagavond thuis met 2-0 gewonnen van RSC Anderlecht. Kapitein Leander Dendoncker was de pineut bij RSCA. Hij maakte al vroeg een owngoal en werd nadien van het veld gestuurd met een rode kaart. Oostende, onder kersvers voorzitter Peter Callant, kreeg al na zeven minuten spelen een owngoal cadeau. Leander Dendoncker kopte een voorzet van Aleksandr Bjelica in eigen doel. Ook bij het tweede doelpunt rommelde het in de Anderlecht-defensie. Antonia Milic (16e) profiteerde toen paars-wit er niet in slaagde een Oostendse hoekschop weg te werken.

In de tweede helft miste Kenny Saief de aansluitingstreffer. Zijn vrije trap spatte uiteen op de deklat. Een drietal minuten later kreeg Anderlecht bijna het deksel op de neus. Fernando Canesin besloot de aflegger van Richairo Zivkovic over doel en liet zo na zijn ex-ploeg knock-out te slaan. In de 72e minuut kwam RSCA met een man minder te staan. Toen Zivkovic alleen de diepte in kon snellen, trok Dendoncker hem neer, wat hem rood kostte. De kopbal van Lukasz Theodorcyk op de paal en daarbijhorende gemiste rebound van Josué Sa waren illustratief voor de pechdag die Anderlecht aan de kust beleefde.

Anderlecht, dat al vier wedstrijden niet meer kon winnen, is 3e met 46 punten. Oostende (29 punten) klimt voorlopig over Lokeren, Zulte Waregem en Moeskroen naar de 11e plek. Moeskroen en Lokeren moeten zondag nog aan de bak tegen respectievelijk Standard en Charleroi.