Donald Trump hekelt “valse beschuldigingen” tegen medewerkers Witte Huis

Donald Trump hekelt
Donald Trump hekelt "valse beschuldigingen" tegen medewerkers Witte Huis

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag de valse beschuldigingen tegen twee medewerkers van het Witte Huis aan de kaak gesteld. De voorbije week stapten twee medewerkers op na beschuldigingen van huiselijk geweld. “Die mensen zien hoe hun leven verwoest wordt door simpele beschuldigingen”, tweette Trump zaterdag. “Sommige beschuldigingen zijn correct, andere zijn vals. Sommigen zijn oude, andere zijn recent. Iemand die valselijk beschuldigd wordt, kan zich niet verweren, zijn leven en carrière zijn voorbij.”
Het lijkt erop dat deze boodschap een steun zijn voor twee ex-medewerkers van het Witte Huis die de voorbij week een stap opzij moesten zetten. Rob Porter, een nauwe medewerker van Trump, stapte woensdag op omdat de beschuldigingen van twee ex-vrouwen bekendraakten. Zij beschuldigden hem van huiselijk geweld.
Speech-schrijver David Sorensen verliet vrijdag het Witte Huis. Sorensen was lid van een milieuraad en werkte voor Stephen Miller, een adviseur van de Amerikaanse president. Zijn ex-vrouw beschuldigde hem van huiselijk geweld. Ze zei dat hij haar tijdens hun huwelijk meermaals psychisch en fysiek mishandeld heeft.

Bron: Belga