Belgen in het buitenland - Scorende Mertens zegeviert tegen Lazio Roma

Op de 24e speeldag van de Italiaanse Serie A heeft leider Napoli met 4-1 gewonnen van Lazio Roma. Dries Mertens, die het vierde doelpunt scoorde, is al in de vierde wedstrijd op rij trefzeker. Hoewel Lazio al in de 3e minuut op voorsprong kwam, dankzij een doelpunt van Stefan de Vrij, keerde het tij snel voor de Romeinen. Jose Callejon (43e) maakte vlak voor rust gelijk. Wallace scoorde in de 54e minuut een owngoal. Twee minuten later maakte Mario Rui er 3-1 van. In de 73e minuut bediende de Pool Piotr Zielinski een goed ingelopen Dries Mertens, die de bal slim naast doelman Thomas Strakosha legde. Mertens scoorde dit seizoen al achttien keer voor Napoli. In de topschutterstand van de Serie A is Mertens 4e met 15 doelpunten.

Mertens maakte de 90 minuten vol, bij Lazio mocht Jordan Lukaku op het uur invallen.

Napoli voert nog steeds de tabellen aan in Italië en heeft 63 punten. Eerste achtervolger Juventus volgt op 1 punt.