Sneeuwzone verwacht vanaf 7 uur: 300 ton zout gestrooid

Volgens de laatste weersvoorspellingen trekt de verwachte sneeuwzone vanuit het westen ons land binnen vanaf 7 à 8 uur. De sneeuwzone zal daardoor het centrum van het land pas na de ochtendspits bereiken, zegt Wegen en Verkeer. Dat heeft donderdagnacht 300 ton zout gestrooid. De winterse buien kunnen plaatselijk hevig zijn en doorgaan tot de avondspits. Wegen en Verkeer raadt automobilisten dan ook aan om thuis te blijven of voor andere vervoersmiddelen te kiezen. “De wegen kunnen er gevaarlijk glad bij liggen, dus elke weggebruiker die vandaag niet de baan op gaat is er eentje meegenomen.” Wie toch de baan op moet, wordt gevraagd zijn rijstijl aan te passen aan de toestand van de weg. Een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden zijn aangewezen.
Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de afgelopen nacht de wegen behandeld met een preventieve strooizoutlaag. In totaal werd er zo’n 300 ton zout gestrooid. Ook de stukken waar de voorbije week geen zout gestrooid werd, omwille van geen risico op gladheid, werden de afgelopen nacht behandeld.
De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer blijven paraat staan om uit te rijden om opnieuw te strooien en eventueel sneeuw te ruimen waar en wanneer het nodig is.
Voor informatie over de meest actuele verkeerssituatie: www.verkeerscentrum.be.

bron: Belga