OS 2018 – Snowboarders, met medaillekandidaat Seppe Smits, en shorttrackers bijten morgen spits af

OS 2018 - Snowboarders
OS 2018 - Snowboarders

Morgen komen op de eerste volwaardige competitiedag van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang vijf Belgen in actie. Het is vooral uitkijken naar de prestatie van snowboarder Seppe Smits, die als wereldkampioen aantreedt in de kwalificaties van de slopestyle. Smits won vorig jaar in Sierra Nevada voor de tweede keer in zijn carrière WK-goud in de slopestyle, al profiteerde hij wel van de afwezigheid van enkele wereldtoppers. Die zijn er in Zuid-Korea wel blij. Bovendien kende hij door een knieblessure geen vlekkeloze voorbereiding.

In 2014 greep Smits in Sotsji nipt naast een finaleplaats. Dat moet deze keer wel lukken. Hij start zaterdag in de tweede kwalificatiegroep, net als Stef Vandeweyer. Met zijn achttien lentes is Vandeweyer de benjamin van Team Belgium. Pyeongchang is voor hem vooral een leerschool.Sebbe De Buck is de derde Belgische deelnemer aan het snowboarden. Door een ongelukkige val op de X-Games vorige maand loopt De Buck nu met een brace rond om zijn gebroken pols te beschermen. De nummer vier van het WK 2017 start in de eerste kwalificatiegroep, die er om 10u lokale tijd aan begint (2u in België). Smits en Vandeweyer komen na de middag in actie. Zondag volgt de medaillestrijd in het Phoenix Snow Park.

Wanneer de avond valt in Korea, omstreeks 19u (11u in België), start in de Gangneung Ice Arena de 1.500 meter in het shorttrack. Met Jens Almey en Ward Pétré, allebei 21, nemen er voor België twee jonge wolven deel. Hun doel is de voorronde overleven en de halve finales bereiken.

Bron: Belga