Kamerlid Renate Hufkens (N-VA) stopt na deze legislatuur met actieve politiek

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kamerlid Renate Hufkens (N-VA) stapt volgend jaar uit de actieve politiek om haar carrière in het bedrijfsleven voort te zetten. De 33-jarige Hufkens belandde in 2014 in de Kamer als opvolgster van staatssecretaris Theo Francken. Voordien werkte ze voor de Vlaamse N-VA-fractie en toenmalig minister Geert Bourgeois. "Voor mij is dit een positieve keuze", zegt Hufkens. Partijvoorzitter Bart De Wever betreurt haar beslissing, maar heeft er ook begrip voor. Hufkens belandde na haar studies Politieke en Sociale Wetenschappen in 2009 als medewerkster bij de N-VA-fractie in het Vlaams parlement. "Mijn hele professionele leven heeft zich afgespeeld in de Wetstraat", blikt ze terug. "Als ik in 2019 het parlement verlaat, zal dat een decennium zijn". Hufkens noemt het een eer om aan politiek te mogen doen, "maar het is nooit mijn ambitie geweest om beroepspolitica te worden". "Nu kan ik nog een nieuwe wending aan mijn leven geven. En daarom zal ik na 2019 de politieke arena verlaten en mij in de privésector wagen".

Tot dan zal Hufkens haar lopende dossiers verder opvolgen. "Ik blijf de N-VA een warm hart toedragen en mijn werk rond de geestelijke gezondheidszorg en de aanpak van verslavingen ligt me na aan het hart. Dat maakt deze beslissing ook zo zwaar. Maar na tien boeiende en leerrijke jaren is het tijd voor iets nieuws", aldus Hufkens.

"Je hele leven lang hetzelfde doen, dat is niet meer van deze tijd en zeker niet meer aan de jeugd besteed. En een ondernemende en talentvolle jongedame als Renate mag je dan niet tegenhouden", reageert partijvoorzitter De Wever. "Namens de partij bedank ik haar voor de jarenlange fijne samenwerking. Ik wens haar enorm veel succes in haar nieuwe carrière en ik weet dat onze paden elkaar vroeg of laat opnieuw zullen kruisen".

bron: Belga