Jupiler Pro League - Erik Gerits volgt Patrick Janssens op als CEO van Racing Genk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Erik Gerits zal vanaf juni de dagelijkse leiding van Racing Genk op zich nemen. Gerits, momenteel Limburgs gedeputeerde voor CD&V, volgt Patrick Janssens op als CEO van de Limburgse eersteklasser. De 61-jarige Janssens, voormalig sp.a-voorzitter en van 2003 tot 2012 burgemeester van Antwerpen, stapte in 2014 uit de politiek om CEO bij Genk te worden. De Antwerpenaar kon de voorbije 3,5 jaar echter geen plaatsje in het hart van de Limburgse fans veroveren.

"Na onderhoud met voorzitter Peter Croonen kreeg ik het bericht dat KRC Genk een einde stelt aan mijn mandaat als CEO. Gegeven de speculatie hieromtrent in de pers kwam dit niet als een verrassing", reageert Janssens in een persmededeling op zijn ontslag. "Ik kijk met grote dankbaarheid terug op de 3,5 jaar dat ik de kans heb gekregen mee Genk te leiden. Het was zeker niet vanzelfsprekend iemand met mijn achtergrond aan te stellen en mijn waardering dat de club dit aangedurfd heeft blijft tot op vandaag groot. Ik heb de voorbije jaren een heel bijzondere club en heel veel fijne mensen leren kennen in binnen- en buitenland. Ik heb in die periode veel geleerd over hoe het er achter de schermen van het voetbal aan toe gaat en mijn geloof in het unieke project van Genk is daardoor alleen maar toegenomen. Ik wens Genk veel succes, in het bijzonder op 17 maart in het Koning Boudewijnstadion."

De 49-jarige Gerits was tot eind 2015 al directeur organisatie bij Racing Genk. Daarna werd de Limburger gedeputeerde van Economie. Hij bleef ook deeltijds bij Genk actief en verzorgde bij de thuismatchen de wedstrijdomkadering.

.

bron: Belga