Colombia Oro y Paz – Dubbelslag voor Julian Alaphilippe, Quick-Step Floors oppermachtig

Colombia Oro y Paz - Dubbelslag voor Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) heeft vrijdag de vierde etappe (Buga – El Tambo, 149,5 km) van de Colombia Oro y Paz achter zijn naam geschreven. De Fransman toonde zich op de top van de Alto Boqueron (3e categorie) sterker dan de drie Colombiaanse renners Sergio Henao, Nairo Quintana en Rigoberto Uran. Alaphilippes ploegmaat, de Ecuadoraan Jhonatan Narvaez, kwam als vijfde over de streep. De 25-jarige Alaphilippe boekt zo zijn eerste succes dit seizoen. Het is de zevende overwinning uit zijn carrière. Zijn ploegmaat Fernando Gaviria won de eerste drie etappes. Zo blijven de overwinningen voorlopig in het Quick-Step-kamp, dat zich oppermachtig toont in de gloednieuwe ronde.
In het algemene klassement stoot Alaphilippe Gavira van de troon. De Fransman heeft vier seconden voorsprong op Henao en zes op Quintana.
Zaterdag wordt de vijfde etappe gereden, tussen Pereira en Salento (163,7 km). Ook daar eindigt de etappe op een col van derde categorie. De Colombia Oro y Paz eindigt zondag met een lange klim richting Manizales.

.

bron: Belga