Pendelkoppel Raynor & Sanne: “Als Sanne zingt, dan weet ik dat ze gelukkig is”

Raynor & Sanne
Foto Charlotte De Cort

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan een koppel: Raynor Arkenbout en Sanne Piersma. Hij is regisseur, zij is productieleidster. 

ZICHT

Hij: Thuis ben ik de enige die mag zien hoe Sanne gaat dansen als een flapdrol wanneer ze vrolijk is. Haar gekkedanspasjes zijn zo grappig!
Zij: Toen Raynor en ik twee jaar samen waren, heeft hij een heel weekend georganiseerd waarin hij mij meenam naar allerlei herinneringspunten in Brussel. Daarna heeft hij een documentaire gemaakt van ons hele avontuur. Die duurt maar liefst 25 minuten, maar het is een prachtig aandenken.

GEHOORZij: Het gehoor heeft ons bij elkaar gebracht. Wij hebben elkaar ontmoet op een filmset, waar Raynor sprak door de walkie talkie. ‘Die gast heeft zo’n mooie stem!’, dacht ik toen. Daarom krijg ik nog steeds graag spraakberichtjes van hem.
Hij: Sanne kan heel mooi zingen. Zelf vindt ze haar gezang niet mooi, maar ik hoor het heel graag. Dan weet ik dat ze gelukkig is.

SMAAK

Zij: Raynor eet al sinds zijn veertiende bijna elke dag bami soep. Het ruikt super lekker, maar het is wel erg straf voor je maag. Ondertussen is hij chef bij Tokyo Ramen Iki in Amsterdam, en die noedelsoep vind ik zelf ook heel lekker.
Hij: Sanne is een wizard in de keuken. Ze raapt een paar ingrediënten bij elkaar uit de koelkast en stelt er een heerlijk gerecht mee samen. Ratjetoe is haar grootste specialiteit!

REUK

Zij: Na onze eerste date fluisterde Raynor tijdens het knuffelen: ‘je ruikt zo lekker’. Dat klonk best creepy omdat we elkaar echt nog niet kenden, maar ik vond het super leuk om te horen. Ik was toen al heel verliefd!
Hij: Toen we pas een koppel waren, hebben mijn vrienden Sanne gewaarschuwd voor mijn stinkende scheten. In het begin maakten we er grappen over, maar nu kan ze er niet meer om lachen. Wat kan ik eraan doen? Ik heb gewoon een spastische darm! (lacht)

TAST

Hij: Als we naast elkaar in de sofa zitten, dan ga ik zachtjes met mijn vingers door Sannes haren omdat ze dat prettig vindt. Heel vaak vraagt ze dan of ik de metalen hoofdmassagespin wil gebruiken, maar dat weiger ik. Je krijgt er een lamme arm van! (lacht)
Zij: Bij Raynor is het net omgekeerd: hij krijgt stress als je zijn haar aanraakt. Op dat vlak is hij heel ijdel.

ZESDE ZINTUIG

Zij: Raynor is extreem grappig. Heel vaak maakt hij woordgrapjes of flauwe dad jokes, maar ik vind alles wat hij zegt hilarisch. Vaak hebben we ook de slappe lach met Engelbert Humperdink, onze psycho kat die we kortweg ‘Dinky’ noemen.
Hij: Sanne heeft een gigantisch hart. Zelf vergeet ik bijvoorbeeld te bellen naar mijn moeder, maar Sanne is zo zorgzaam dat ze mij eraan herinnert. Ze voelt altijd compassie voor andere mensen – soms een beetje té veel.

Tekst en foto door Charlotte De Cort