Biatleet Florent Claude droomt van medaille Biatleet Florent Claude droomt van medaille

Biatleet Florent Claude droomt van medaille Biatleet Florent Claude droomt van medaille
Biatleet Florent Claude droomt van medaille Biatleet Florent Claude droomt van medaille

Naast de ervaren Michael Rösch verdedigt met Florent Claude nog een tweede biatleet de Belgische kleuren op de Winterspelen. Net als Rösch, van oorsprong een Duitser, is ook Claude genaturaliseerd. Tot juni 2017 kwam hij voor Frankrijk uit. Claude is met zijn 26 lentes een stuk jonger dan de 34-jarige Rösch. Die laatste kende zijn hoogtepunt op zijn 23e toen hij met de Duitse aflossingsploeg olympisch goud haalde in Turijn. Eremetaal winnen op de Spelen is ook de (stiekeme) ambitie van Florent Claude, zo zegt hij enkele dagen voor zondag de biatloncompetities beginnen met de 10 km sprint.

“De Spelen zijn een heel speciaal evenement. Wanneer alles in de juiste plooi valt, is in een eendagswedstrijd veel mogelijk. Ik weet dat ik de capaciteiten heb om voor een medaille te gaan. Ik zeg niet dat het mijn objectief is maar in biatlon spelen heel wat onvoorspelbare factoren. In het schieten kan veel gebeuren. Als je het daar goed doet, kan je heel hoog eindigen. Maar het omgekeerde geldt ook”, legt hij uit.Met de vorm zit het alvast goed. “Mijn laatste trainingen op intensiteit waren prima”, verzekert Claude. “Maar iedereen piekt wel naar de Spelen, wil hier in zijn allerbeste conditie aan de start verschijnen. Ik zal snel weten waar ik sta.”

Over zijn seizoen is de biatleet tevreden. “Ik heb nooit beter gepresteerd sinds ik op internationaal niveau uitkom. In de Wereldbeker ben ik nooit uit de top dertig gevallen. Ik mis nog wel een echte topnotering om helemaal gelukkig te zijn. Mijn beste uitslag is een achttiende plaats (in de sprint van Le Grand-Bornand, red). Maar ik weet dat er nog maar weinig nodig is om de volgende stap te zetten.” Naast de ervaren Michael Rösch verdedigt met Florent Claude nog een tweede biatleet de Belgische kleuren op de Winterspelen. Net als Rösch, van oorsprong een Duitser, is ook Claude genaturaliseerd. Tot juni 2017 kwam hij voor Frankrijk uit. Claude is met zijn 26 lentes een stuk jonger dan de 34-jarige Rösch. Die laatste kende zijn hoogtepunt op zijn 23e toen hij met de Duitse aflossingsploeg olympisch goud haalde in Turijn. Eremetaal winnen op de Spelen is ook de (stiekeme) ambitie van Florent Claude, zo zegt hij enkele dagen voor zondag de biatloncompetities beginnen met de 10 km sprint.

“De Spelen zijn een heel speciaal evenement. Wanneer alles in de juiste plooi valt, is in een eendagswedstrijd veel mogelijk. Ik weet dat ik de capaciteiten heb om voor een medaille te gaan. Ik zeg niet dat het mijn objectief is maar in biatlon spelen heel wat onvoorspelbare factoren. In het schieten kan veel gebeuren. Als je het daar goed doet, kan je heel hoog eindigen. Maar het omgekeerde geldt ook”, legt hij uit.

Met de vorm zit het alvast goed. “Mijn laatste trainingen op intensiteit waren prima”, verzekert Claude. “Maar iedereen piekt wel naar de Spelen, wil hier in zijn allerbeste conditie aan de start verschijnen. Ik zal snel weten waar ik sta.”

Over zijn seizoen is de biatleet tevreden. “Ik heb nooit beter gepresteerd sinds ik op internationaal niveau uitkom. In de Wereldbeker ben ik nooit uit de top dertig gevallen. Ik mis nog wel een echte topnotering om helemaal gelukkig te zijn. Mijn beste uitslag is een achttiende plaats (in de sprint van Le Grand-Bornand, red). Maar ik weet dat er nog maar weinig nodig is om de volgende stap te zetten.”

Bron: Belga