Twee zussen hebben zestien kinderen én krijgen er niet genoeg van

Amy's kinderen
Facebook / A. Green

Amy en Chloe Green hebben alle twee al acht kinderen. Op 30-jarige leeftijd is dat op zijn minst een prestatie. Het strafste van allemaal? Ze willen er nog meer en kunnen er niet mee ophouden. “We zijn verslaafd aan kinderen krijgen”, leggen de zussen uit. 

Chloe droomde er tijdens haar tienerjaren van om een groot gezin te stichten. Haar zus Amy deelde die ambities niet, maar kreeg op haar zeventiende wel al haar eerste kind. Twee maand na die bevalling werd ze weer zwanger, ondanks haar gebruik van de pil.

Zoals drugs

Amy en Chloe met hun kinderen
Foto Facebook / A. Green

Elke keer dat Amy een nieuwe baby in haar armen heeft liggen, voelt ze al de drang om er nog eentje te krijgen. “Het is zowaar een verslaving, net zoals bij drugs”, geeft ze zelf toe. Elke keer opnieuw zwanger worden en borstvoeding geven, stuk voor stuk zijn het zaken die ze blijkbaar niet kan weerstaan. Net zoals haar zus Chloe houdt ze ook van het pijnlijkste deel van de zwangerschap: de bevalling.

De zussen wonen toevallig in hetzelfde dorp in Wales, namelijk Gwynedd. Bovendien nemen ze samen de zorg voor de kinderen op zich. De twee dames gaan tegenwoordig ook als vrijgezel door het leven. Amy is gescheiden met haar eerste man, en in 2016 overleed de echtgenoot van Chloe aan een hartaanval.