Red Lions - Arthur Van Doren verlaat op het einde van het seizoen Dragons voor Bloemendaal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Arthur Van Doren zal op het einde van het seizoen Dragons, "de club van zijn hart", ruilen voor het Nederlandse Bloemendaal. De beste speler ter wereld van 2017 speelde sinds zijn vijftiende voor het team uit Brasschaat. De 23-jarige Van Doren won met de Red Lions zilver op de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 en op het EK in 2013. Met Dragons werd hij meervoudig Belgisch kampioen.

Van Doren vervoegt bij Bloemendaal zijn collega-Red Lion Manu Stockbroekx. Ook Thomas Briels is in Nederland aan de slag, bij Oranje Rood.

Zijn nieuwe club Bloemendaal telt op haar palmares veertien Nederlandse titels, drie Europabekers en twee titels in de Euro Hockey League.

Dragons reageerde via een persbericht op het vertrek van Van Doren. "Voor Dragons is het vertrek van Arthur een zware aderlating. Het kwam voor de club echter niet als een verrassing en daarom zijn er reeds een aantal opties voor vervanging en hoopt de club die op korte termijn wereldkundig te kunnen maken. Dragons gaat zich met Arthur nu voorbereiden voor de clash van 31 maart tegen - nota bene - Bloemendaal in de Euro Hockey League."

bron: Belga