Gouden Schoen - Janice Cayman had Gouden Schoen niet verwacht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ietwat verrassend ging de Gouden Schoen bij de vrouwen woensdagavond in Brussel naar Janice Cayman en niet naar Tessa Wullaert, de winnares van de vorige editie. "Eerlijk gezegd, ik had ook niet verwacht dat ik zou winnen. Het is echt een verrassing", bekende Cayman woensdagavond na het gala. "Officieel wist ik dus niet dat ik zou winnen. We waren met drie favorieten en dan is het wel leuk om te winnen. Tessa heb ik heel even gesproken, we hebben samen een foto genomen. Zij is blij voor mij, het is leuk dat ze zo sportief is. Al zal ze wel ontgoocheld zijn, maar dat is een teken dat je de beste wilt zijn en dat hebben we nodig in ons team om beter te worden."

"Ik ben een speelster die het collectief altijd op de eerste plaats zet, ik ben een leidster op en naast het veld en het is mooi dat harde werkers ook zo'n prijs kunnen winnen. Dat neemt niet weg dat Tessa en Davina (Philtjens, red) het ook verdienden", vatte de aanvalster van het Franse Montpellier kort samen.

Bij de Red Flames is Cayman momenteel Belgisch topschutter in de WK-kwalificaties, waarin België na drie wedstrijden nog met het maximum staat. "Deze maand spelen we nog de Cyprus Cup (een vriendschappelijk toernooi, red) en dan in april spelen we thuis tegen Portugal en vier dagen later in Italië, dat zijn twee hele belangrijke wedstrijden. Enkel de groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks, alles kan nog."

bron: Belga