Gouden Schoen - Eden Hazard is Beste Belg in het buitenland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eden Hazard is woensdagavond in Brussel op de 64e editie van de Gouden Schoen verkozen tot beste Belg in het buitenland. De 27-jarige Hazard haalde het in de verkiezing met 326 punten nipt van Kevin De Bruyne (315), die de vorige twee edities telkens won. Napoli-vedette Dries Mertens strandde met 270 punten op de derde plaats, de weelde is groot momenteel bij de Rode Duivels.

Hazard pakte vorig seizoen met Chelsea de landstitel, maar viel nadien op training bij de Rode Duivels uit met een zware enkelblessure. De winger van de Blues herstelde echter snel en is ook dit seizoen smaakmaker als vanouds bij de Londenaars. Voor Hazard is het de eerste trofee in België, in Engeland werd hij eerder al verkozen tot Speler van het Jaar.

Bij de Rode Duivels is hij onder Roberto Martinez als aanvoerder een van de steunpilaren en wordt hij volgende zomer zonder enige twijfel weer een van de sleutelfiguren op het WK in Rusland. In het Team van het Jaar van de UEFA kreeg hij samen met Kevin De Bruyne een plaats.

bron: Belga