Honden bijten vaker mannen dan vrouwen

Uit een onderzoek van de Universiteit van Liverpool blijkt dat mannen 81% meer kans maken dan vrouwen om door een hond gebeten te worden. Ook onrustige mensen zijn vaak het slachtoffer van een hondenbeet.
door
victor.moonen
Leestijd 1 min.

De onderzoekers ondervroegen 700 mensen en uit de resultaten bleek dat bijna een kwart van de ondervraagden ooit al eens een knauw van een hond kreeg. Dat is veel meer dan de onderzoekers geschat hadden. Dat stellen ze in een onderzoek dat verscheen in The Journal of Epidemiology and Community Health.

Rustige mensen, rustige honden

Mannen lopen duidelijk meer risico dan vrouwen om gebeten te worden. De onderzoekers zijn echter niet zeker waaraan dit ligt. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat mannen zich anders gedragen in het bijzijn van honden.

Ondervraagden die zichzelf omschrijven als rustig, worden ook minder vaak aangevallen dan nerveuze mensen. Dat komt omdat rustige mensen vaker rustige honden hebben en omgekeerd, zo denken de wetenschappers. Toch wordt niet iedereen gebeten door zijn eigen hond, 55% van de deelnemers kreeg een hap van een hond die ze totaal niet kende.