Krijgt ‘Pokémon GO' tweede adem?

In de laatste update van het smartphonespel ‘Pokémon GO' hebben fans verborgen nieuwigheden ontdekt. De spelmaker Niantic moet deze ontdekkingen nog bevestigen, maar hintte eerder deze week al naar een nieuwe wending in het spel door een beloftevol technologiebedrijf over te nemen.
door
pieter.van.der.elst
Leestijd 1 min.

In de data die met de laatste update is meegekomen, valt te lezen dat er nieuwe soorten missies aankomen in het populaire Pokémon-spelletje. Het aantal speelbare missies zou ook uitbreiden van twee naar tien. Daarnaast zal de game onder andere prioriteit geven aan recent nieuws in de nieuwsfeed en checkt het spel zelf of je smartphone de game nog ondersteunt.

Nóg interactiever

Het ziet er ook naar uit dat je binnenkort met meerdere mensen dezelfde virtuele items zal kunnen zien. Begin deze week nam het bedrijf achter ‘Pokémon GO' Esher Reality over, een start-up die werkt met Augmented Reality (AR) en zich in multiplayer specialiseert. AR is technologie waarmee je als het ware nieuwe dingen toevoegt aan de wereld, maar dan via je smartphone. Op de updates is het nog even wachten, maar fans kunnen zich binnenkort al helemaal uitleven op een ‘Harry Potter'-game van dezelfde ontwikkelaars.