Topfavoriet Ruud Vormer wint Gouden Schoen

Ruud Vormer heeft de 64ste editie van de Gouden Schoen gewonnen, de bekroning voor de beste voetballer van het afgelopen jaar op de Belgische voetbalvelden. De 29-jarige middenvelder van competitieleider Club Brugge was als gedoodverfd topfavoriet naar Brussel afgezakt en haalde het in de verkiezing van voormalig Anderlecht-aanvoerder Youri Tielemans en Leander Dendoncker, de huidige kapitein bij paars-wit.
door
Belga
Leestijd 1 min.

Vormer is zo de derde Nederlander op de erelijst, na Johan Boskamp (1975) en Rob Rensenbrink (1976). Hij is ook de vijftiende buitenlander die het gouden kleinood in ontvangst mocht nemen.

Voor blauw-zwart was het na José Izquierdo vorig jaar de tweede Gouden Schoen op rij. Dat lukte in het verleden nog maar twee keer, met het duo Paul Okon (1995) en Franky Van der Elst (1996) halverwege de jaren negentig en de twee Gouden Schoenen voor Clubicoon Jan Ceulemans (1985 en 1986) medio jaren tachtig.

Meer nog, voor de Gouden Schoen van Izquierdo vorig jaar was het al van 2002 met Timmy Simons geleden dat het blinkende kleinood nog eens naar het Jan Breydelstadion verhuisd was. De Colombiaanse international verzilverde vorige zomer reeds zijn Schoen met een transfer naar het Engelse Brighton & Hove Albion.

bron: Belga