Brussel staat op 101ste plaats in fileranglijst

Los Angeles was in 2017 de stad met de meeste files ter wereld, voor Moskou en New York. Dat blijkt uit onderzoek van het IT-dienstenbedrijf Inrix. Brussel staat op de 101ste plaats.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Haat je het om in de file te staan? Rij dan in grote cirkel rond Los Angeles. De stad staat namelijk helemaal bovenaan de rangschikking van de steden die het meeste file kenden in 2017. De Amerikaanse grootstad wordt gevolgd door Moskou en New York. De eerste Belgische stad, Brussel, staat op de 101ste plaats. De hoofdstad doet het daarmee heel wat beter dan de 71ste plek van 2016. Antwerpen volgt op plaats 105.

Thailand staat nationaal het vaakst stil

De inwoners van Los Angeles stonden gemiddeld 102 uren in de file, tegenover 39 uren voor Brussel en 28 voor Antwerpen. In de landenrangschikking voert Thailand het fileklassement aan, gevolgd door Indonesië en Colombia. De studie van het IT-dienstenbedrijf Inrix is de meest omvangrijke ooit over het fileprobleem.

Zo werd er ook berekend dat de files de VS per chauffeur zo'n 1.170 euro per jaar kosten. Voor heel het land, waar 211 miljoen auto's rijden, komt dat neer op een verlies van 240 miljard euro.