Geen verrassingen in Genkse basiself, Perbet start bij Kortrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk-coach Philippe Clement brengt vanavond de verwachte namen aan de aftrap voor de terugwedstrijd van de halve finales in de Beker van België tegen KV Kortrijk. Bij de bezoekers geeft coach Glen De Boeck voorin de voorkeur aan sluipschutter Jérémy Perbet. Larry Azouni start daardoor op de bank. Beide teams lijken zo met aanvallende intenties aan de wedstrijd te zullen beginnen. Bij de Limburgers speelt Pozuelo in steun van aanvoerder Thomas Buffel, Ally Samatta en Marcus Ingvartsen. Aan de overzijde zijn Teddy Chevalier en Pebert de sluipschutters van dienst. De Kortrijkzanen verdedigen in de Luminus Arena een 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd. Een nipte overwinning en bovendien een linke uitslag om te verdedigen in een uitwedstrijd. Genk heeft immers aan een kleine thuiszege (1-0 of 2-1) genoeg om de poorten van de Heizel nog eens open te beuken.

Dat Genk een echte bekerploeg is, valt snel af te leiden uit de statistieken. De Limburgers konden zich in het verleden al viermaal plaatsen voor een finale, en verloren die nooit. In 2013 stak de ploeg uit de mijnstad de trofee een laatste maal in de lucht, na een 2-0 zege tegen Cercle Brugge. In twintig jaar speelden ze negen keer de halve finales, vorig jaar het eindstation. De club hoopt de lijn van afgelopen weekend in de Jupiler Pro League, een 0-1 zege in Moeskroen, door te trekken - al blijven de prestaties en resultaten ook onder Clement wisselvallig en loert er door sluimerend supportersprotest een crisis om de hoek.

Kortrijk haalde in zijn geschiedenis nog maar één keer de bekerfinale, die het in 2012 verloor van Lokeren (1-0). In de competitie is KVK onder De Boeck wel de ploeg in vorm, afgelopen weekend nog in de verf gezet door een 0-2 overwinning op het kunstgras van Sint-Truiden.

bron: Belga