Duffel je vandaag goed in voor Dikketruiendag

Vandaag neem je best je warmste trui uit de kast, want voor de veertiende keer wordt Dikketruiendag georganiseerd. De Vlaamse overheid wil met deze actie vooral scholen, bedrijven en ook mensen thuis aansporen om z'n steentje bij te dragen aan de bescherming van het klimaat.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Door de verwarming 1 graad lager te zetten, verbruik je 7% minder brandstof én stoot je dus ook 7% minden CO2. Dat is zowat de achterliggende gedachte van Dikketruiendag. Ook door je lichten te doven en je toestellen uit te schakelen na gebruik kan je gemakkelijk energie besparen.

Thema

Het thema dit jaar is ‘Ruil grijs voor frisgroen'. Op warme dagen veranderen steden en gemeenten door al de verharde oppervlakten in hitte-eilanden, waar de temperatuur 7 graden hoger ligt dan op het platteland. Bovendien is het risico op wateroverlast groot, omdat regenwater er te snel wegvloeit. Het Vlaamse milieuzorgproject MOS pleit voor meer bomen, struiken en ander zogezegd "frisgroen", want die zaken zorgen voor afkoeling en beschermen tegen wateroverlast.