De werkdag van Sylvie Capoen, Transport Employee bij Jan De Nul Group

Sylvie werkt op de transport afdeling bij Jan De Nul. Zij en haar team zijn verantwoordelijk voor het transport van bouwmateriaal naar werven over heel het land. Omdat het weer en de files moeilijk te voorspellen zijn, moet ze zich flexibel opstellen. “Mijn job is één grote puzzel, en dat motiveert mij.”

“Mijn werkdag begint wanneer de wekker afgaat. Ik zet de radio aan en wacht het weerbericht en de verkeersinformatie af. Tussen 8 en 9u kom ik aan op kantoor in Aalst. Uitzonderlijk vervoer mag niet rijden bij sneeuwval. En toen het onlangs stormde kon de torenkraan niet ingezet worden om de vracht te laden. In zulke gevallen annuleer ik meteen het transport en gooi ik mijn planning om.”

“Mijn team bestaat uit mezelf en twee fijne collega’s. Ik houd mij vooral bezig met het transport van grote kranen, de coördinatie van de dienst en de verlofplanning van de chauffeurs. Het is heel belangrijk dat we elkaar goed aanvoelen. Daarom overleggen we de hele dag door.”

“Elk transport is anders. Ik houd bijvoorbeeld rekening met de vereisten van de werf. Sommige werven zijn niet toegankelijk met aanhangwagen, of er kan niet geleverd worden voor 7u… Indien mogelijk combineer ik meerdere leveringen in één transport. Daarnaast vormt het bouwmateriaal zelf een uitdaging. Welke vorm heeft het? Kunnen we het stapelen? Om al die puzzelstukken samen te brengen, raadpleeg ik ons magazijn en de werfleiders.”