Neymar Jr. organiseert wereldwijd voetbaltornooi

Neymar
@RedBullContentPool voor Neymar Jr Shots

Vijf tegen vijf. En per tegengoal moet er een teamgenoot aan de kant. Heerlijk snel voetballen dus, en doorstoten naar de wereldfinale in Brazilië. Dát is Neymar Jr’s Five, het voetbaltornooi dat de Braziliaanse goalgetter Neymar Jr. op poten zette met Red Bull.

Jong talent laten voetballen, en de kans geven om hun dromen waar te maken. Daar draait het om. Het is al de derde editie van Neymar Jr’s Five, en vorig jaar namen meer dan 100.000 spelers uit 53 landen deel. Dit jaar zijn dat er meer dan 60. “Fantastisch om te zien hoe al die spelers, van over heel de wereld, hun vrienden optrommelen om deel te nemen aan mijn toernooi,” zegt Neymar Jr.

“Het is al de derde editie, en er doen elke keer meer landen mee. Die sturen dan hun nationale kampioenen naar mijn Praia Grande voor de wereldfinale. 60 teams dit jaar bijna dubbel zoveel als op het WK! Voetballen is mijn passie, iets dat ik deel met mijn beste vrienden. En het is fantastisch om dat bij zoveel mensen ook te zien,” aldus Neymar Jr.

Vorig jaar voetbalden 1.500 spelers om een ticket naar Brazilië en de kans om Neymar Jr. te ontmoeten. De qualifiers dit jaar gaan door in Gent, Brugge, Brussel, Antwerpen en Luik en voor het eerst wordt ook een vrouwencompetitie georganiseerd. De nationale finale is in Brussel. Het team dat daar wint stoot door naar de wereldfinale in het Instituto Projeto Neymar Jr. in het Braziliaanse Praia Grande. En de ster van PSG is er dan natuurlijk ook bij!

22/4 Qualifier Brugge
28/4 Qualifier Antwerpen + vrouwencompetitie
5/5 Qualifier Gent
12/5 Qualifier Brussel + vrouwencompetitie
23/5 Qualifier Luik
20/5 Nationale finale Brussel (mannen + vrouwen)

 

Alle info op www.neymarjrsfive.com