Tot 58% minder dagen ziek met deze tip!

In deze koude winterdagen heeft iedereen wel eens last van een verkoudheid. Een verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen, veroorzaakt door een virus. Het feit dat verkoudheden vooral in de winter voorkomen, heeft dan ook niets te maken met de lagere temperatuur, maar wel met het feit dat mensen meer binnen zitten en daardoor een groter risico lopen om besmet te raken.

De kans om een virus op te lopen is erg groot. Ten eerste omdat er enkele honderden virussen zijn die een verkoudheid kunnen veroorzaken. Bovendien zijn die virussen zeer besmettelijk.

Je kan besmet raken als je speekseldruppeltjes met een verkoudheidsvirus inademt. Deze speekseldruppeltjes komen in de lucht terecht wanneer iemand die verkouden is, hoest of niest. Ook kan je besmet raken wanneer iemand je een hand geeft die net zijn neus heeft gesnoten of in zijn hand heeft gehoest.

Verbeter je ademhaling door dagelijks je neus te spoelen!

Om je ademhaling te verbeteren als je verkouden bent, en om de duurtijd van de verkoudheid in de winter te halveren(*), biedt Physiomer je zijn assortiment neusspoelingen: een klinisch bewezen, natuurlijke oplossing zonder bijwerkingen.

Als je dagelijks je neus spoelt, zorg je er niet enkel voor dat je neus gereinigd en bevochtigd wordt, maar verlaag je ook het risico op neus- , keel- en ooraandoeningen.

Een neusspoeling versterkt de natuurlijke functie van de neus!

De neus is het belangrijkste orgaan van ons ademhalingsstelsel. Ze bevochtigt, verwarmt en filtert de ingeademde lucht en vangt lichaamsvreemde stoffen op zoals allergenen, vervuilende stoffen, microben, ….

PHYSIOMER voert mineralen aan die nodig zijn voor de regeneratie van de slijmvliezen van de luchtwegen, zodat de symptomen van een verkoudheid doeltreffend worden verminderd. Met behoud van 100 % van de mineralen bezit PHYSIOMER unieke genezende en kalmerende eigenschappen.

De doeltreffendheid van neusspoelingen met de Normal Jet tijdens een verkoudheid is bewezen* (1). PHYSIOMER zorgt voor:

  • een significante verbetering van de ademhaling (+45 %) en een vermindering van de neusafscheiding (-38 %);
  • een significante verbetering van de algemene gezondheidstoestand van de patiënt (+45 % bij verkoudheid en +41 % bij griep);
  • een vermindering van het gebruik van systemische en lokale geneesmiddelen (55 % minder gebruik van nasale decongestiva of ontzwellende middelen, 47 % minder gebruik van mucolytica).

Na een verkoudheid maakt het dagelijkse gebruik van PHYSIOMER Normal Jet het mogelijk om* (1):

  • het aantal patiënten dat zich ziek meldt, te verminderen met 58 %;
  • het aantal dagen afwezigheid op school te verminderen met 64 %;
  • het risico op neus-, keel- en oorverwikkelingen te verlagen met 75 %.

* Open, multicentrische, gerandomiseerde klinische studie uitgevoerd bij 390 kinderen van 6 tot 10 jaar die leden aan verkoudheid of griep, verdeeld over 2 parallelgroepen onder toezicht van een NKO-specialist en kinderarts.

(1) Slapak I, Skoupa J, Strnad P, Hornik P ; Efficacy of isotonic nasal wash (seawater) in the treatment and prevention of rhinitis in children ; 2008 ; Archives Otolaryngology head Neck Surgery ; vol 134 ; n° 1 ; pp 67-74.