Minister Schauvliege lanceert Dikketruiendag in Destelbergen

Minister Schauvliege lanceert Dikketruiendag in Destelbergen

Morgen vindt de veertiende editie plaats van de Dikketruiendag. Met dat initiatief wordt aandacht gevraagd voor de klimaatopwarming en worden scholen, ondernemingen en overheden opgeroepen minder CO2 uit te stoten. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege bezocht, in aanloop naar Dikketruiendag, het Proefcentrum voor Sierteelt in Destelbergen. Dikketruiendag wil dit jaar met de slogan “ruil grijs voor #frisgroen” oproepen om concrete acties te ondernemen tegen de nadelige effecten van de klimaatopwarming. Het Proefcentrum voor Sierteelt gebruikt het gevarieerde aanbod aan planten van siertelers om na te gaan welke planten het meest geschikt zijn om Vlaanderen klimaatbestendiger te maken. Zo kan Vlaanderen de gevolgen van hittestress, droogte en wateroverlast bestrijden. Leerlingen van de Tuinbouwschool Melle geven vandaag uitleg over het educatief natuurproject.

Morgen breekt dikketruiendag aan, en roept de Vlaamse regering iedereen op aandacht te besteden aan de grote uitdaging van de klimaatverandering. De campagne mikt op eenvoudige maatregelen, die op een structurele wijze aangehouden kunnen worden: bijvoorbeeld de thermostaat een graadje lager draaien, niet-gebruikte elektrische apparaten uitschakelen en beter isoleren. Het initiatief richt zich op scholen, maar de actie wil het klimaatprobleem ook onder de aandacht brengen van bedrijven, gemeenten en organisaties.



In heel wat Vlaamse scholen gaat de temperatuur morgen daarom een paar graden lager en dragen leerlingen een trui meer om zich warm te houden.

bron: Belga