WK veldrijden – Valkenburg maakt zich op voor titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel

WK veldrijden - Valkenburg maakt zich op voor titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel

Zondag staat in het Nederlandse Valkenburg het WK veldrijden op het programma. Bij de profs lijkt de strijd om de regenboogtrui opnieuw uit te draaien op een titanenduel tussen titelverdediger Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Maar ook bij de beloften mikken de Belgen op de hoogste podiumplaats. Van Aert en van der Poel moeten bij de elitemannen voor een aloude België-Holland zorgen. Van Aert pakte de afgelopen twee jaar de wereldtitel, maar lijkt de favorietenrol te moeten laten aan Van der Poel. Met 26 overwinningen op zak is de 23-jarige Nederlander de veelwinnaar van het seizoen. Zijn Belgische concurrent kan daar slechts acht zeges tegenover plaatsen.
In het Belgische kamp zullen Toon Aerts en Laurens Sweeck – zonder grote verrassingen – moeten strijden om de derde plaats. Ook hier lijkt de grootste concurrentie uit Nederland te komen. Zo hebben eveneens Corné van Kessel en Lars van der Haar hun zinnen gezet op een podiumplek.
Bj de beloften mikt Eli Iserbyt resoluut op de wereldtitel. Onze 20-jarige landgenoot krijgt met de Brit Thomas Pidcock wel een taaie tegenstander voorgeschoteld. Pidcock won het eindklassement in de Wereldbeker.

bron: Belga