Verkiezingen18 – Mieke Vogels kandidaat bij lokale verkiezingen

Verkiezingen18 - Mieke Vogels kandidaat bij lokale verkiezingen

Groen-boegbeeld Mieke Vogels zal in oktober kandidaat zijn bij de lokale verkiezingen in Antwerpen. Nu de samenwerking met sp.a op de klippen gelopen is, gelooft ze er weer in, zo schrijft De Zondag. “Ik heb nooit in Samen geloofd.” “Groenen geloven in de macht van de idee, socialisten geloven in de idee van de macht. Hun cultuur strookt niet met onze cultuur”, zegt de vroegere partijvoorzitter, Vlaams minister, schepen en ex-parlementslid.
De schade voor Groen na het Samen-debacle zal volgens haar beperkt blijven. “Groen maakt nu meer kans om de verkiezingen te winnen dan onder Samen.” Zelf zal ze op de lijst staan in het district Deurne, al heeft ze geen ambitie meer om in de districtsraad te zetelen. De stad Antwerpen is een ander verhaal, klinkt het. “Vorige maand kwam Groen nog op onder Samen, vandaag is dat voorbij. Ik wacht af.”
Vogels was steevast een tegenstander van Samen. Ze was ontgoocheld dat de partij niet luisterde naar haar advies, maar heeft er niet aan gedacht eruit te stappen. “Groen is mijn kind, en een kind laat je niet los, ook al gaat dat even puberen.”

bron: Belga