Eli Iserbyt vindt tweede wereldtitel veldrijden “ongelooflijk”

Eli Iserbyt vindt tweede wereldtitel veldrijden
Eli Iserbyt vindt tweede wereldtitel veldrijden "ongelooflijk"

Eli Iserbyt is de nieuwe wereldkampioen bij de beloften in het veldrijden. “Ik kan het niet geloven”, aldus een trotse Iserbyt vandaag in een eerste reactie voor de televisiecamera’s. “Ik heb hier zo hard voor gewerkt en nu heb ik mijn tweede titel beet. Ongelooflijk.” “Joris Nieuwenhuis startte snel, maar ik weet uit de vorige wedstrijden dat hij nadien altijd wat terugzakt”, verklaarde Iserbyt. “Daarom reed ik mijn eigen tempo, ook met het oog op het zware parcours. Ik ben echt opgelucht met deze overwinning, want er lag heel veel druk op mij de voorbije week, vooral ook van mezelf, want ik wilde winnen, maar iedereen noemde me topfavoriet: de supporters, de media. Gelukkig bleef ik kalm en reed ik mijn eigen koers.”

“Het was een meevaller voor mij dat het al 24 uur niet geregend had”, vervolgde Iserbyt. “Deze ochtend ging ik een eerste rondje rijden en merkte ik dat het veel minder glad was dan zaterdag. Het zou meer op kracht aankomen en dat zijn de wedstrijden die me beter liggen. Dan kan je hogere wattages rijden. Ik was in de kracht-en loopstukken heel goed. Ik heb de voorbije weken vaak ook looptrainingen afgewerkt omdat ik veel loopstroken verwachtte. Dat maakt ook het verschil.”

“Deze titel is mooi voor België na ook het goud voor Sanne Cant bij de vrouwen en een fijne zaak voor onze nieuwe bondscoach”, besloot Iserbyt. “En voor de ploeg is dit ook plezant na toch een vrij moeilijk jaar bij de profs.”

Bron: Belga