Sanne Cant pakt in Valkenburg tweede regenboogtrui

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sanne Cant heeft haar tweede wereldtitel in het veldrijden beet. "Dit was de zwaarste wedstrijd uit mijn carrière", sprak ze vandaag in een eerste reactie voor de camera's. "Op het eind zat ik er helemaal door en ik ben echt diep moeten gaan om deze titel te grijpen." Cant kreeg de regenboogtrui niet cadeau. In de eerste ronde trok ze even alleen op pad, maar al snel moest ze Compton naast zich dulden. Die reed in de derde ronde zelfs weg bij Cant die aankeek tegen een achterstand van acht seconden bij het ingaan van de laatste ronde. "Daar dacht ik dat het kalf verdronken was", aldus Cant, "en dat ik voor de tweede plek aan het rijden was."

Maar onze landgenote knokte zich terug in de wedstrijd en haalde de Amerikaanse bij aan de materiaalpost. "Ze maakte een klein foutje en ik nam over en reed een beetje weg, maar ook toen had ik nog geen gewonnen spel. Veel voorsprong had ik niet, één foutje en Compton zou op me terugkeren. Ik moest de focus houden en ik ben echt ongelooflijk blij met deze tweede titel."

"Mijn benen waren echt compleet verzuurd op het eind, dit was echt zeer lastig, een zeer zwaar parcours. Katie had die titel ook verdiend, want ze rijdt net zoals ik van september tot het eind van het seizoen. Maar ik geef toe: ik ben zeer trots dat ik nog een jaar die trui mag dragen. Vorig jaar was het een fel duel met Marianne (Vos, red), nu met Compton."

Bron: Belga