Belgen in het buitenland - Lukaku maakt zijn twaalfde van het seizoen, Sanchez zijn eerste voor United

Manchester United heeft zaterdag met 2-0 van Huddersfield gewonnen op speeldag 26 van de Premier League. Romelu Lukaku maakte het openingsdoelpunt, Alexis Sanchez scoorde daarna voor het eerst in het shirt van ManU.

De eerste helft in Manchester kon niet geweldig boeien. De thuisploeg, waarbij Marouane Fellaini ontbrak met een knieblessure, was dominant zonder veel kansen te creëren. Na de rust brak Lukaku (55.) de ban. Vooral de assist van Juan Mata was mooi, maar de Rode Duivel schoot toch al zijn twaalfde van het seizoen binnen. Daarna was het Alexis Sanchez 68.) die in zijn tweede partij voor United zijn eerste doelpunt maakte. Hij trapte een penalty op doelman Jonas Lössl, maar kon in de rebound toch scoren.

Een klein kwartier voor tijd mocht Lukaku gaan rusten. Met Pogba, Rashford en Martial had José Mourinho immers nog drie invallers klaarzitten om u tegen te zeggen. Aan de overkant maakte Laurent Depoitre wel de hele wedstrijd vol. Hij kreeg enkele kansen, maar kwam niet tot scoren. United is nog altijd tweede en komt tot op dertien punten van City, Huddersfield doet een hele slechte zak in de strijd om het behoud. Achter hen won Southampton, Swansea pakte een punt. Depoitre en co zijn daardoor voorlaatste, terwijl de laatste drie degraderen.