Jupiler Pro League - Waasland-Beveren klopt Antwerp en staat in top 6

door
Belga
Leestijd 1 min.

Waasland-Beveren heeft vrijdagavond de 25e speeldag in de Jupiler Pro League ingezet met een 1-2 overwinning op het veld van Antwerp. "De Leeuwen" staan dankzij de driepunter op de felbegeerde zesde plaats, die recht geeft op Play-off 1. Antwerp bepaalde in het eigen Bosuilstadion het tempo. Isaac Thelin kon bij een hoekschop van Antwerp de kopbal van Obbi Oulare van de lijn keren, maar even later stond de zoon van Souleymane toch op het scorebord. Doelman Davy Roef kon de zwabberbal van Oulare (18.) niet uit zijn doel houden: 1-0. Op slag van rust liet Aleksandar Boljevic na de blunder van Sambou Yatabaré af te straffen. Waasland-Beveren kreeg zijn gelijkmaker wel nog voor de pauze. Victorien Angban (45.+1) zette de 1-1 op het scorebord.

Meteen na de pauze kregen de bezoekers een strafschop. Antwerp-goalie Sinan Bolat gleed Ryan Mmaee onderuit, scheidsrechter Jan Boterberg legde het leer op de stip. Dat bleek een koud kunstje voor Thelin (49.), die zijn veertiende van het seizoen maakte. William Owusu en Oulare vergaten in een betere fase voor Antwerp de gelijkmaker te scoren. Waasland-Beveren speelde de wedstrijd goed uit, Bolat hield Nana Ampomah nog van de 1-3.

In de stand rukken de Waaslanders (33 ptn) op naar de zesde plaats, al kunnen ze in het weekend wel nog door een hoop ploegen bijgebeend worden. Antwerp (37 ptn) blijft ook na speeldag 25 vijfde in de stand.

.

bron: Belga