Dieumerci Ndongala beschouwt uitleenbeurt aan Genk als "win-winsituatie"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bij Racing Genk werd vandaag wintertransfer Dieumerci Ndongala aan de pers voorgesteld. De Limburgers huren de 26-jarige rechtsbuiten tot het einde van het seizoen van Standard, waar hij naar het einde van de heenronde toe steeds minder op speelgelegenheid kon rekenen. "Deze transfer is dan ook goed voor mij en voor de club. Het is dus een win-winsituatie. Ik moet hier een goede indruk hebben nagelaten en wil nu bevestigen in het truitje van Genk. Ik ga het maximum geven voor de club", aldus de eenmalige Congolese international.

Ndongala laat zo een moeilijke periode achter zich. "Ik heb overal ervaringen meegenomen. Zo was ik in Gent veel geblesseerd, terwijl ik in Standard wel goed begon, maar het nadien wat minder was. Vanaf vandaag concentreer ik me echter op Genk. Ik ben alvast heel goed ontvangen door de groep, maar er is niet veel tijd, want morgen is er al een belangrijke wedstrijd voor ons."

Een bekerfinale tegen Standard behoort nog tot de mogelijkheden en zou de snelle winger veel plezier doen, maar dan zal hij wel eerst naar zijn beste vorm moeten groeien. "Ik heb niet veel gespeeld, ook niet bij de beloften. Ik ben dus niet in mijn beste fysieke vorm, maar die zal hopelijk snel terugkomen", besluit de speler.

Genk-trainer Philippe Clement is tevreden met de komst van Ndongala, die al direct tot de kern behoort voor de wedstrijd tegen Moeskroen van morgenavond. "Het is een jongen met snelheid en diepgang. Hij kan met zijn specifieke kwaliteiten, die we op dit moment niet hebben, een goede aanwinst voor de kern zijn", aldus Clement.

bron: Belga