Amazon neemt patent op elektronische armband om bewegingen werknemer te volgen Amazon neemt patent op elektronische armband om bewegingen werknemer te volgen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Webwinkel Amazon heeft een patent genomen op een elektronisch systeem dat, via een armband, toelaat om de armbewegingen van zijn werknemers en bijgevolg hun arbeid te volgen. Dat blijkt vandaag uit documenten over het brevet. Het systeem kan gebruikt worden om "toezicht te houden op het realiseren van toegewezen taken", klinkt het in de documenten, die te vinden zijn op het internet en onthuld werden op de gespecialiseerde website Geekwire.

Het toestel moet "dicht bij de hand gedragen worden en kan vibreren om de werknemer te gidsen".

Een woordvoerder van Amazon laat vandaag weten dat de speculatie over het patent foutief is. Webwinkel Amazon heeft een patent genomen op een elektronisch systeem dat, via een armband, toelaat om de armbewegingen van zijn werknemers en bijgevolg hun arbeid te volgen. Dat blijkt vandaag uit documenten over het brevet. Het systeem kan gebruikt worden om "toezicht te houden op het realiseren van toegewezen taken", klinkt het in de documenten, die te vinden zijn op het internet en onthuld werden op de gespecialiseerde website Geekwire.

Het toestel moet "dicht bij de hand gedragen worden en kan vibreren om de werknemer te gidsen".

Een woordvoerder van Amazon laat vandaag weten dat de speculatie over het patent foutief is.

Bron: Belga