Diëtiste: “pizza is een beter ontbijt dan cornflakes”

Diëtiste:
Unsplash / I. Ovsyannykov

Wilde feestvierders die bij het ochtendgloren nog graag pizza eten zullen het beamen: de Italiaanse delicatesse is een pico bello ontbijt. Dat wordt nu (voor een deel toch) bevestigd door de Amerikaanse diëtiste Chelsey Amer. 

“Het is misschien een verrassing, maar één pizzapunt bevat evenveel calorieën als een kom ontbijtgranen met volle melk”, zo begint Amer haar verhaal in The Daily Meal. “Bovendien zit er in een pizza meer proteïne, meer vet én minder suiker dan in cornflakes.” Met andere woorden bevat de Italiaanse lekkernij dus meer voedingstoffen die je nodig hebt om de dag door te komen, waardoor het de betere optie is van de twee.

Toch mag dit geen excuus zijn om de dag te starten met een pizza, wel een aanmoediging om je cornflakes af te wisselen met een gezonder ontbijt. En wie ’s ochtends toch een pizzapunt naar binnen speelt, heeft meteen een uitleg om critici de mond te snoeren.