Monami rekent voor Fed Cup tegen Frankrijk op Mertens, Flipkens, Van Uytvanck en Bonaventure

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische Fed Cup-kapitein Dominique Monami heeft vandaag haar selectie voor de confrontatie met Frankrijk, op 10 en 11 februari in het Franse La Roche-sur-Yon, in de eerste ronde van de Fed Cup bekendgemaakt. Monami rekent op Elise Mertens (WTA 20), Kirsten Flipkens (WTA 69), Alison Van Uytvanck (WTA 79) en Ysaline Bonaventure (WTA 156). Eerder op de dag maakte ook de Franse kapitein, Yannick Noah, zijn selectie al bekend. Hij rekent op Kristina Mladenovic (WTA 10), Pauline Parmentier (WTA 91) en Amandine Hesse (WTA 227). De 16-jarige Clara Burel, finaliste op de Australian Open voor juniores, is de vervangster van de Franse nummer één, Caroline Garcia (WTA 8), die omwille van een gespannen relatie met de andere speelsters forfait gaf.

De winnaar van het duel tussen Frankrijk en België neemt het op 21 en 22 april op tegen winnaar van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Nederland.

Het Belgische Fed Cup-team zit voor het eerst sinds 2012 opnieuw in de Wereldgroep. De Belgische vrouwen klopten in april in Moskou Rusland (2-3) en beukten zo de poort naar de hoogste divisie in de Fed Cup open.

bron: Belga