FIBA Europe Cup – Bergen wint van Cluj en blijft in de running voor achtste finales

FIBA Europe Cup - Bergen wint van Cluj en blijft in de running voor achtste finales

Bergen heeft woensdag met 77-80 (rust: 36-42) gewonnen bij het Roemeense Cluj-Napoca op de vijfde speeldag van de tweede ronde in de FIBA Europe Cup basketbal. De Henegouwers mogen daardoor nog steeds hopen op een ticket voor de achtste finales. Bergen kende een uitstekend eerste kwart: 15-28. Daarna ging het echter bergafwaarts in het tweede (21-14) en derde (23-14) kwart. In het slot (16-24) werd Bergen opnieuw wakker. Garlon Green gooide 21 punten door de korf voor het team van Daniel Goethals, dat zich zondag plaatste voor de finale van de Beker van België. Thuis ging Bergen met 81-85 onderuit tegen Cluj-Napoca.
In de stand delen het Nederlandse Donar Groningen en het Cypriotische Keravnos de leiding met drie zeges en twee nederlagen. Daarna volgen Cluj en Bergen met twee gewonnen en drie verloren matchen. Dinsdag ging Groningen met 74-72 onderuit bij Keravnos. De eerste twee teams van elke groep plaatsen zich voor de achtste finales, waar ze de nummers vijf en zes uit de Champions League-groepen treffen.
Op de slotspeeldag trekt Bergen volgende week dinsdag naar Groningen. Die wedstrijd moet het winnen om nog aanspraak te maken op de achtste finales.

bron: Belga