Arsenal rondt komst Aubameyang af

door
Belga
Leestijd 1 min.

Borussia Dortmund heeft met Arsenal een akkoord bereikt omtrent de transfer van de Gabonese aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang, zo maakte de Duitse club vandaag bekend. De 28-jarige international was sinds medio 2013 in het Signal Iduna Park aan de slag en was er goed voor 141 doelpunten in 213 wedstrijden. Bij Arsenal wordt hij de vervanger van de naar Manchester United vertrokken Alexis Sanchez.

Bij de Borussen wordt Michy Batshuayi de opvolger van Aubameyang. De Britse openbare omroep BBC meldde eerder vandaag al dat de Rode Duivel tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van Chelsea. Intussen circuleren er op Twitter ook al foto's van Batshuayi die zijn medische testen aan het afleggen is bij Borussia. Vanavond (18u00) sluit de transfermarkt in Duitsland.

De 24-jarige Batshuayi kwam in anderhalf jaar bij de Blues tot 53 officiële duels en negentien goals. Hij kwam in de zomer van 2016 over van Olympique Marseille. Voordien was de dertienvoudig Rode Duivel in de Jupiler Pro League aan de slag bij Standard.

Bron: Belga