Antwerp haalt Tino-Sven Susic terug naar België

Antwerp haalt Tino-Sven Susic terug naar België

Jupiler Pro League-revelatie Antwerp heeft vandaag de transfer van de Bosnische middenvelder Tino-Sven Susic afgerond. Susic komt over van Racing Genk, dat hem de eerste seizoenshelft verhuurde aan het Israëlische Maccabi Tel-Aviv, en tekende op de Bosuil een contract voor anderhalf seizoen, met een optie op nog een extra seizoen. De 25-jarige Susic groeide op in België en genoot zijn jeugdopleiding bij achtereenvolgens Wezet, Genk en Standard. Zonder te zijn doorgebroken in België volgde een transfer naar Hajduk Split waar Susic wel helemaal ontbolsterde.

Genk kocht hem in de zomer van 2016 terug voor twee miljoen euro, maar in Limburg stokte zijn ontwikkeling opnieuw. Susic kwam voor de blauwhemden vorig seizoen tot 24 officiële duels (en één goal), maar werd begin dit seizoen verhuurd aan het Israëlische Maccabi Tel-Aviv, waar ook Tal Ben Haim (ex-Standard) en Barak Itzaki (ex-Genk) nog onder contract staan. Ook daar bleef zijn bijdrage in de heenronde beperkt tot negen duels.

Met Antwerp moet Susic proberen deelname aan play-off I vast te houden. De Great Old staat momenteel vijfde, met 37 punten na 24 speeldagen. Met nog zes wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong op nummer zeven, Racing Genk, zes punten.

bron: Belga