Air Belgium kiest voor luchthaven Charleroi

Air Belgium zal zijn geplande vluchten richting China uitvoeren vanop de luchthaven van Charleroi. Die beslissing moet zeshonderd extra banen opleveren op Brussels South Charleroi Airport.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Air Belgium vertrouwt erop dat het zijn vlieglicentie (AOC) op tijd rond zal krijgen om eind maart de lucht in te kunnen gaan. De eerste bestemming zal Hongkong zijn, gevolgd door andere Chinese en Aziatische bestemmingen. Midden februari verwacht de luchtvaartmaatschappij haar eerste van vier Airbus A340-300-vliegtuigen.

Premium-terminal

De luchthaven van Charleroi belooft op haar beurt een terminal aan te passen aan de noden van de langeafstandspassagiers. De huidige Terminal Sud zal omgebouwd worden tot een premium-terminal, om de premium- en businessclassreizigers van Air Belgium te ontvangen. De werkzaamheden beginnen eind mei en zullen een jaar duren. Tot dan komen er tijdelijke oplossingen "om het comfort van de reizigers al vanaf de eerste vluchten te verzekeren".

Zeshonderd banen

De komst van de nieuwe maatschappij moet zeshonderd banen opleveren: driehonderd voor Air Belgium en driehonderd voor de luchthaven.