David ‘Ross’ Schwimmer lanceert #ThatsHarassment-campagne

David 'Ross' Schwimmer lanceert #ThatsHarrassment-campagne
Getty Images / F. Durand

David Schwimmer is een van de vele mannelijke acteurs die zich ook achter de #MeToo-beweging schaart. De ster, die vooral bekend is van zijn rol als Ross Geller in ‘Friends’, heeft zelfs een nieuwe hashtag gelanceerd: #ThatsHarassment.

“Ik wil dingen veranderen”, zei Schwimmer over zijn ambities tegen NBC News. “Ik ben opgegroeid met verhalen van seksueel misbruik van mijn eigen moeder. Ze was een jonge, aantrekkelijke advocatie die helaas vaak te maken kreeg met discriminatie, seksisme, chauvinisme en seksuele intimidatie”, legt hij uit. Als ouder wil hij vermijden dat zijn dochter dezelfde problemen meemaakt. “Ik ben vader van een meisje van 6,5 jaar oud . Ik ga hier nu iets aan doen, voor haar en voor de generaties daarna.”

Nieuwe serie

Naast de hashtag heeft Schwimmer ook de handen in elkaar geslagen met Sigal Avin. Samen met de filmmaker wil hij een reeks maken over seksueel wangedrag op de werkvloer. Op die manier wil het duo aantonen hoe mensen voor zichzelf kunnen opkomen en wangedrag aan de kaak kunnen stellen.