Trio opgepakt in Belgisch-Nederlands onderzoek naar autokraken in het Mechelse

De Nederlandse politie heeft dinsdag twee mannen en een vrouw opgepakt in verband met een onderzoek van de Belgische politie waarbij de recherche van ’s Hertogenbosch nauw betrokken is. Dinsdagochtend werden twee mannen van 18 en 19 jaar uit Kerkdriel en ’s Hertogenbosch en een 37-jarige vrouw uit Vlijmen gearresteerd. Het onderzoek in België werd opgestart na een plaag van dertig inbraken in Mercedes voertuigen. In september 2017 ging het Belgisch onderzoek van start, nadat in Mechelen en op andere plaatsen in België auto-inbraken gepleegd waren. De autokrakers hadden het vooral gemunt op airbags en navigatiesystemen. In het onderzoek kwam een groep uit ’s Hertogenbosch in beeld. De Belgische politie en de collega’s in ’s Hertogenbosch wisselden informatie uit. Hoewel de groepering volgens de Nederlandse politie vooral in België actief was, gebeurden er vermoedelijk ook in Nederland strafbare feiten. Dankzij de Belgische politie konden de Nederlanders ook inbraken in ’s Hertogenbosch voorkomen.
De voorbije weken trof de politie voorbereidingen voor de actiedag. Rond 6 uur dinsdagochtend werden de drie leden van de groep ingerekend. De opgepakte verdachten zijn opgesloten en worden verhoord. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.
De Nederlandse politie is zeer tevreden dat met dergelijke acties grensoverstijgende criminaliteit wordt aangepakt en is voorstander van nog meer samenwerking.

bron: Belga