“Terry was een glamoureuze omroepster”

Terry was een glamoureuze omroepster

Paula Semer, de 92-jarige tv-icoon en 6 jaar ouder dan de overleden tante Terry, houdt niets dan warme herinneringen over aan haar collega. Semer vernam het nieuws op de radio. Dat meldt VRT NWS. Het nieuws komt hard aan, zegt Paula Semer. “Ik wist dat het niet zo goed met haar ging, dat Esther (dat was de officiële voornaam van tante Terry, nvdr) niet langer woonde in dat huis met die grote boom voor. Maar toch heeft haar dood me verrast.” Paula Semer kende Esther al van voor er sprake was van televisie. “In de school aan de Oudaan in Antwerpen gaf ik les. Zij was één van mijn leerlingen. Ze was voorbestemd om onderwijzeres te worden.”

In het begin van de jaren 50 waren er proefuitzendingen voor televisie. Tante Terry trad op in een koortje dat haar stiefvader dirigeerde. “Toen de echte uitzendingen van start gingen, op 1 januari 54, schreef en presenteerde ik het kleuterkwartiertje. Maar ik was ook de leading lady als omroepster. Die combinatie was niet evident. Jan Boon, toen onze directeur-generaal, besliste: ‘we gaan die zwartharige met haar vlecht op haar rug er bijnemen'”, herinnert Semer zich.

Volgens Semer hebben drie vrouwen hun stempel gedrukt op die eerste televisiejaren. “Zelf was ik het moederlijke type, Nora Steyaert was ons ‘kakelnestje’ en Terry was absoluut de meest glamoureuze van ons trio. Dat had onder meer te maken met haar man, stervoetballer Jos Van Ginderen. Dat ging toen nog zo, vrouwen namen gewoon de familienaam van hun man over. Daarom kennen we haar als Terry Van Ginderen, en dus niet als Terry of Esther Verbeeck.”

Paula Semer denkt met warme gevoelens terug aan de tijd samen. “Het was heerlijk om met Terry samen te werken. Ik zal mijn herinneringen aan haar blijven koesteren.”

bron: Belga