Serena Williams heeft voor het eerst sinds 1997 geen WTA-ranking

Serena Williams heeft voor het eerst sinds 1997 geen WTA-ranking

Voor de eerste keer in ruim twintig jaar heeft Serena Williams geen officiële WTA-ranking meer. De naam van de Amerikaanse tennisvedette is verdwenen uit het officiële klassement van deze week. Williams komt niet meer voor in de lijst van ruim 1.200 speelsters omdat ze het voorbije jaar geen WTA-wedstrijd meer heeft afgewerkt. Haar laatste optreden dateert van de Australian Open 2017, die ze won. Daarna maakte ze haar zwangerschap bekend en bleef ze van de courts. Op 1 september beviel Williams van een dochter maar voor een comeback op de Australian Open, om haar titel te verdedigen, achtte ze zich niet fit genoeg. Daardoor verloor Williams 2.000 punten en viel ze terug op nul punten.

Williams verdiende haar eerste WTA-punten in oktober 1997, als prille zestienjarige. Daarna begon de klim naar de top. In juli 2002 stond ze voor het eerst op nummer 1, een positie die ze in totaal 319 weken zou bekleden. Alleen Steffi Graf en Martina Navratilova doen beter.

Over twee weken plant Williams (36) haar officiële comeback in het Fed Cup-duel tegen Nederland. Ze is ook ingeschreven voor het prestigieuze toernooi van Indian Wells, begin maart. Eind december speelde Williams wel al een demonstratiewedstrijd in Abu Dhabi tegen Jelena Ostapenko (die ze verloor).

bron: Belga