OS 2018 - IOC-voorzitter Bach zet voet op Zuid-Koreaanse bodem

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, is dinsdag aangekomen in Zuid-Korea. Daar staat over tien dagen, op vrijdag 9 februari, de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen op het programma.

De 64-jarige Duitser zette voet aan de grond op de internationale luchthaven van Incheon nabij Seoel. Van daaruit zal hij met Lee Hee Beom, de voorzitter van het organisatiecomité, de hogesnelheidstrein nemen richting Pyeongchang, de gaststad van de komende Winterspelen.

"Ik ben heel blij dat ik eindelijk in Korea toekom. Ik kijk heel erg uit naar deze Olympische Winterspelen", vertelde de IOC-voorzitter bij zijn aankomst.

De komende dagen zal Bach de competitiesites en de twee olympische dorpen verkennen en staan meerdere ontmoetingen met atleten op het programma. Voor de openingsceremonie staat ook een vergadering van het Uitvoerend Comité van het IOC gepland.

Aan de Winterspelen (9-25 februari) nemen zo'n drieduizend atleten uit ruim 90 landen deel. De Belgische delegatie bestaat uit 21 atleten.

bron: Belga