MIA’s 2017 – Oscar and the Wolf grote winnaar

Oscar and the Wolf is met drie awards de winnaar van de Music Industry Awards, die dinsdagavond voor de elfde keer werden uitgereikt. De groep van zanger Max Colombie verzilverde de helft van zijn nominaties. Met MIA’s voor beste Solo Man, Pop en Live Act mag Oscar and the Wolf zich de winnaar van de avond noemen. Maar de wolf heeft niet alle schaapjes verslonden. Waar Bazart vorig jaar de concurrentie overvleugelde met vijf beeldjes, liet Colombie dit jaar meer ruimte voor andere winnaars.
Bazart nam twee MIA’s mee naar huis. Het trio haalde het in de categorieën Groep en Nederlandstalig. Twee vrouwen veroverden hun eerste twee MIA’s. De Antwerpse hiphopsensatie Coely won in de categorieën Solo Vrouw en kreeg ook de nieuwe MIA voor beste Urban. Blanche kreeg voor “City Lights” de MIA voor Hit van het Jaar en mocht ook de Doorbraak-MIA meenemen. Blanche vertegenwoordigde België op het Eurovisiesongfestival.
Soulwax was vijf keer genomineerd, maar kon maar een keer zegevieren. De band van de broers Dewaele kreeg met “From Deewee” de MIA voor beste Album, hun eerste MIA ooit. Ook STUFF. verzilverde maar een van zijn vier nominaties: die voor Artwork met hun cd “Old dreams new planets”. De drummer van de band, Lander Gyselinck, won wel nog een individuele MIA voor beste Muzikant. Het is al de derde keer op rij dat Gyselinck die MIA mocht afhalen.
De VRT en Kunstenpunt organiseerden de MIA’s voor de elfde keer. Muziek- en showbizzjournalisten selecteerden per categorie vier genomineerden. Het publiek kiest de winnaar in de categorieën Alternative, Dance, Doorbraak, Groep, Hit van het jaar, Nederlandstalig, Pop, Solo Man, Solo Vrouw, Urban en Vlaams populair. De muzieksector bepaalt de winnaars in de categorieën Album, Artwork, Auteur/Componist, Live Act, Muzikant en Videoclip.

bron: Belga