MIA’s 2017 – “City Lights” van Blanche is Hit van het Jaar

Ellie Delvaux, beter bekend als Blanche, heeft met haar hit “City Lights” de MIA voor Hit van het Jaar in de wacht gesleept. Tijdens een show in Paleis 12 in Brussel kreeg ze de award van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld). De 18-jarige Blanche werd bekend via “The Voice Belgique” op de Franstalige omroep RTBF. Nog geen jaar later stond de Franstalige Brusselse voor België op het podium van het Eurovisiesongfestival in Kiev. Met “City Lights” veroverde ze daar de vierde plaats.
Blanche haalde het in een online stemming van Milo Meskens (“New Beginning”), Regi (“Where did you go”) en Van Echelpoel (“Zietemduun”). Eerder op de avond won ze al de MIA voor Doorbraak. Op die manier verzilverde ze allebei haar nominaties. Ze bedankte de radiozenders om haar nummer te spelen en riep Pierre Dumoulin mee op het podium, die “City Lights” heeft geschreven. “We werken aan nieuwe nummers en komen over enkele weken met nieuwe nummers”, zei Blanche.
De VRT en Kunstenpunt organiseerden de MIA’s voor de elfde keer. Muziek- en showbizzjournalisten selecteerden per categorie vier genomineerden. Het publiek kiest de winnaar in de categorieën Alternative, Dance, Doorbraak, Groep, Hit van het jaar, Nederlandstalig, Pop, Solo Man, Solo Vrouw, Urban en Vlaams populair. De muzieksector bepaalt de winnaars in de categorieën Album, Artwork, Auteur/Componist, Live Act, Muzikant en Videoclip.

bron: Belga