Luikenaar Julien Cagnina viert 1e Davis Cup-selectie: "Ik ben heel blij, maar heb nog veel te leren"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Julien Cagnina (ATP 248) is er in zijn thuishaven Luik voor het eerst bij als lid van de Belgische Davis Cup-ploeg. De 23-jarige Cagnina kon zijn blijdschap daaromtrent maar moeilijk verstoppen. "Het doet heel veel deugd erbij te zijn", stak Cagnina, in zijn carrière al winnaar van 17 ITF-titels waarvan de laatste vorige week in Florida, van wal. "Ik dacht dat ik er misschien dit jaar wel eens bij kon zijn, maar ik had het niet meteen bij de eerste match verwacht. Ik verwacht niet te veel van mijn eerste keer. Enkele dagen kunnen optrekken met toppers als David Goffin (ATP 7) en Steve Darcis (ATP 103) zal me al toestaan veel bij te leren. Of ik nu speel of niet, heeft geen belang."

Cagnina profiteert van de afzeggingen van Kimmer Coppejans (ATP 275), die de voorkeur gaf aan zich te concentreren op een Challengertoernooi in het Australische Burnie (waar hij zijn eerste ronde verloor, red.) en Arthur De Greef (ATP 199), die als reden van zijn weigering aangaf een probleem te hebben met de federatie. Een discussie over de premies zou aan de basis van dat probleem liggen. Steve Darcis, geblesseerd aan de elleboog, vergezelt het team wel de hele week als staflid.

De loting van de wedstrijden heeft donderdag plaats in Luik. Vrijdag (vanaf 13u30) staan twee enkelpartijen op het programma. Zaterdag (om 14u30) volgt het dubbel, waarna op zondag (vanaf 13u30) de laatste twee enkelwedstrijden zullen worden afgewerkt. Johan Van Herck deelde nog niet mee wie er zal spelen. Al voegde hij al lachend toe dat David Goffin wel zeker in het enkelspel zal aantreden.

De winnaar van het duel tussen België en Hongarije zal het tussen 6 en 8 april opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Servië en de Verenigde Staten, die komend weekend in het Servische Nis wordt afgewerkt.

bron: Belga