Geen vergunning voor Eurostadion – Ghelamco kan volgens Schauvliege nog in beroep gaan

Geen vergunning voor Eurostadion - Ghelamco kan volgens Schauvliege nog in beroep gaan

Dat Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege de omgevingsvergunning voor het Eurostadion op Parking C van de Heizel heeft geweigerd, hoeft nog niet het definitieve nekschot voor het project te zijn. Projectontwikkelaar Ghelamco kan nog in beroep gaan tegen de beslissing of een nieuwe aanvraag indienen, reageert de CD&V-politica. “Dat staat hen vrij.” Minister Schauvliege liet vanochtend weten Ghelamco geen omgevingsvergunning toe te kennen voor de bouw van een Eurostadion op Parking C van de Heizel. De minister volgt daarmee het ongunstig advies dat haar administratie begin deze maand al gaf. Maar daarmee is het doek over het Eurostadion misschien nog niet definitief gevallen. De projectontwikkelaar kan nog in beroep gaan tegen de beslissing, zegt Schauvliege.

Paul Gheysens en de zijnen kunnen ook nog beslissen om een nieuwe vergunningsaanvraag in te dienen. “Dat staat hen vrij, maar die nieuwe aanvraag moet dan wel passen binnen de ruimtelijke voorschriften die gelden op Parking C”, waarschuwt ze. Nu is de recreatieruimte voor het Eurostadion dubbel zo groot dan de voorschriften toestaan – 100.000 in plaats van 50.000 m² – en dus “onvergunbaar op die plaats”, zegt de minister.

Schauvliege voegde nog toe dat ze het “jammer” vindt dat ze de beslissing moest nemen. “Maar ik kan niet beslissen op basis van emotie, enkel op basis van het dossier. Ik kon hier niet anders dan beslissen dat de vergunning niet toegekend kan worden.” De minister baseerde zich daarvoor op twee elementen, zegt ze. Naast de te grote oppervlakte, waren er ook “onvoldoende garanties” dat een verkeersinfarct op de Brusselse ring vermeden kon worden.

bron: Belga