“Eurostadion was al klinisch dood, is nu ook begraven”

Eurostadion was al klinisch dood, is nu ook begraven

Bij de Brusselse N-VA zijn ze tevreden met de “logische” keuze van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) om het eerdere negatieve advies van haar Vlaamse administratie te volgen en geen omgevingsvergunning toe te kennen voor de bouw en exploitatie van het Eurostadion op Parking C. “Het Eurostadion dat eerder al klinisch dood was, is nu ook begraven”, stelt Johan Van den Driessche, N-VA-fractievoorzitter in het Brussels parlement en gemeenteraadslid in Brussel-Stad. “Vandaag heeft de minister dus het advies gevolgd en de vergunning geweigerd om dezelfde redenen als de commissie die eerder negatief adviseerde. Het tegendeel had ook fel verwonderd, want het advies van de commissie gaf de minister eigenlijk geen andere keuze”, verklaart Van den Driessche. Het Brusselse gemeenteraadslid stelt zich vragen bij de financiële kater die het mislukte project zal achterlaten en gelooft dat Ghelamco nog morele en financiële schadevergoeding kan opeisen ten nadelen van de Brusselaar zelf.

“Het land en de Brusselaar betalen hier de prijs voor een combinatie van achterkamerpolitiek, gebrek aan transparantie, hautaine aanpak en megalomaan karakter van het project. Zeg maar het DNA van de klassieke Brusselse politiek”, aldus Van den Driessche.

Een grondige renovatie van het Koning Boudewijnstadion blijft in de ogen van Van den Driessche nog altijd de meeste logische piste met het oog op de Memorial Van Damme en de wedstrijden van de Rode Duivels.

bron: Belga