Croky Cup - Kortrijk neemt optie op bekerfinale na felbevochten 3-2 zege tegen Genk

KV Kortrijk heeft dinsdag in de heenwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup Racing Genk geklopt met 3-2. De 2-2 ruststand, die na een spectaculaire eerste helft op het bord stond, leek de eindstand te worden. Tot Rougeaux in de slotfase Kortrijk alsnog de zege bezorgde. De eerste grote kans was voor Kortrijk, maar Colley veegde de pegel van D'Haene van de lijn. Bij de volgende tegenprik klom Genk op voorsprong. Samatta devieerde een vrije trap van Malinovski tot bij Ingvartsen (18.), die de bal aan de tweede paal binnenwerkte. De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Ajagun (24.) knalde van buiten de zestien de gelijkmaker op het bord. Kortrijk toonde het meeste initiatief, en werd beloond toen Azouni (36.) de rebound op een stevige uithaal van Ajagun benutte. Genk moest de wet van de sterkste ondergaan, en Vukovic hield Makarenko van de 3-1. Toch kwamen de Limburgers op slag van rust op gelijke hoogte. Buffel (45.+2) profiteerde van geharrewar voor doel en nette de 2-2.

In de tweede helft leverden Kortrijk en Genk opnieuw veel strijd, maar echte kansen bleven uit. Geen van beide teams wilde een derde doelpunt incasseren en schuwde daarom al te grote risico's. Kortrijk scoorde bijna de 3-2, toen Van Der Bruggen na slecht ontzetten van Dewaest bijna Vukovic verraste, maar de Australiër was bij de les. De thuisploeg zette hierop een slotoffensief op, maar leek zijn tanden stuk te bijten op een secuurder verdedigend Genk. Tot Rougeaux (88.) aan de tweede paal een verlengde vrije trap tegen de touwen joeg en Kortrijk aan de overwinning hielp.

De return staat volgende week dinsdag (06/02) in Limburg op de agenda. In de andere halve finale bikkelen Standard en competitieleider Club Brugge om een plek bij de laatste twee.