Britten economisch slechter af na brexit

In een vertrouwelijk rapport van de Britse regering over de gevolgen van brexit is te lezen dat “alle sectoren van de Britse economie te lijden zullen hebben van het Britse vertrek uit de Europese Unie”. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed, dat het rapport met de naam EU Exit Analyse, dat eerder deze maand geschreven is, kon inkijken. De Britse minister voor Brexit David Davis weigert te reageren. Volgens het rapport ligt de groei van de Britse economie de komende 15 jaar 5 procent lager dan wanneer het land binnen de EU zou zijn gebleven. Dat is onder de voorwaarde dat de Britten een voor hen gunstig handelsverdrag met de EU afsluiten. Doen ze dit niet dan loopt het verschil op tot 8 procent.
De economische tegenslag zou gelden voor alle economische sectoren in alle regio’s van het land. De zwaarst getroffen regio’s zijn het noordoosten, de westelijke Midlands en Noord-Ierland.
Eind vorige week maakte de gouverneur van de Bank of England al bekend dat de keuze van de Britse bevolking voor een vertrek uit de EU de economie van het Verenigd Koninkrijk tot nu toe al tientallen miljarden ponden heeft gekost.

bron: Belga